Microdermabrasie

Microdermabrasie


Microdermabrasie is een dieptepeeling waarbij de huid als het ware ‘gezandstraald’ wordt.microdermabrasie

Van buitenaf wordt de huid vlakker en dunner waardoor onregelmatigheden afvlakken. Van binnenuit wordt de huid versterkt door de versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen en de verhoogde productie van collageen en elastine.

De intake
Wanneer u als nieuwe klant bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn, welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de nazorg.

De behandeling
Wij analyseren uw huid om de intensiteit van de behandeling te bepalen. Deze wordt aangepast aan uw klacht en huidtype. Uw huid wordt gereinigd waarna de behandeling kan beginnen. Tijdens de behandeling voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend of krassend gevoel. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling
Uw huid zal na de behandeling in meer of mindere mate rood zijn.microdermabrasie2 Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kan dit samengaan met kleine puntbloedinkjes of schaafwondjes. De huid kan schraal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg.
De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot twee weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling.

Resultaat
Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de klacht en de dikte van de huid. In het geval van een vermoeide huid kunt u een flinke oppepper verwachten. Een vollere, egalere huid. Bij de behandeling van bijvoorbeeld acnelittekens zullen onregelmatigheden vervagen en zal de huid gladder en soepeler aanvoelen.

Risico’s
Bij naleving van de nazorg treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de behandelde huid echter blootstelt aan zonlicht is er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken.

microdermabrasie